Site icon Bora Arat Kişisel Web Blogu

Google Cloud VDS 2 Ay Ücretsiz

Merhaba, Google Cloud servisi 2 ay süre ile kullanabileceğiniz 300 dolar krediyi ücretsiz olarak veriyor. Yine bu 2 aylık süre içerisinde eğer kullanımınız 300 doları geçerse, onay vermediğiniz taktirde işlem ücretini de size yansıtmıyor. Peki nedir bu google cloud

Öncelikle şunu belirteyim Google’ın Cloud servisleri arasında sadece Cloud Storage yok Cloud Datastore, Cloud SQL, Cloud Disk, Monitoring, Development, Networking’ den Memcache’ e hatta otomatik kuruluma kadar google cloud bir çok servisi bünyesinde barındırıyor.

Google Cloud Platformu, sunucu geliştirme araçlarıyla beraber bulut tabanlı servislerle çalışan ve bunları sunan Google’ın kurumsal çözümler paketinin bir bölümüdür. Örnek olarak sunucu ve bilgi işlem, bulut depolama, veri depolama, çeviri API’leri ve tahmin API’leri verilebilir.

Kısaca üyelikten bahsedelim; gmail hesabınız ile cloud’ un ücretsiz deneme sürümünü test etmeniz mümkün, üyelik aşamasında sizden kredi kartı bilgilerinizi talep ediyor fakat ücret çekmiyor, ek olarak 2 ay süre ile kullanabileceğiniz 300$ kredi veriyor.

Kayıt işleminiz bittikten son bir proje oluşturmamız gerekiyor. Aşağıdaki ekrandan Try Compute Engine tıklayıp devam ediyoruz.

Create instance kısmından bir VDS oluşturabiliriz, yaklaşık 15′ e yakın işletim sistemi bulunuyor, server 2012 ile remote desktop yapmanız da mümkün.

32 core CPU ve 100 gb Ram ile SSD disk üzerinde bir sunucuyu kolaylıkla kurabilirsiniz.

Bant genişliği yüksek olsa da bu seçtiğiniz lokasyona göre değişiyor, avrupa, amreika ve asya olmak üzere toplam 9 adet lokasyon bulunuyor.

Elbette google’ ın servisleri sadece VDS ile kalmıyor,

Resmi büyüterek diğer servislere göz atmanız mümkün, zaman buldukça tüm servisleri inceleyerek, deneyimlerimi buraya aktaracağım.

Eğer siz de Google Cloud servisini denemek isterseniz https://cloud.google.com/free-trial/ adresinden üye olabilir ve 300$ kredi ile 2 ay boyunca ücretsiz hizmet alabilirsiniz.

Exit mobile version