Sanallaştırma Teknolojileri

Sanallaştırma teknolojileri ve çalışma prensipleri?

Sanallaştırma işlemleri server yani ana makine üzerine yazılım olarak kurulan ve bu yazılımlar sayesinde serverların Cpu, Ram ve hard disk olarak bölünmesi ile gerçekleştirilmektedir.

ESX-Vmware – Vmware: Türkçe karşılığı “Sanal Makine Deposu” olan vmware bir sanallaştırma programıdır. Yani şöyle diyeyim tek bilgisayar üzerinde farklı işletim sistemlerini aynı anda çalıştırmaktır.Vmware’nin oluşturduğu makineler sanal makinelerdir fakat yaptığı işlemlerin gerçeğinden bir farkı yoktur.Şimdi Vmware programını biraz daha yakından tanıyalım.

Vmware programının bir çok çeşit sürümü mevcuttur. Vmwareve işletim sistemi olan bir makineye de kurulabilir işletim sistemi olmayan bir makineye de kurulabilir.

İşletim sistemine kurulan Vmware sürümü Vmware Workstation ‘dur. İşletim sistemi olmayan bir bilgisayara kurulabilen Vmware sürümü ise Vmware ESX ‘dir.

Hyper V: VDS yani ayrılmış sunucu altyapısında çalışan ve 2008 yılında Windows 2008 sunucusu ile birlikte   daha profesyonel bir çözüm olarak HYPER-V sanallaştırma yazılımını  geliştirilmiştir,

isimtescil.net altyapısının da sanallaştırma yazılımı olan hyper V altında Windows haricinde Linux gibi işletim sistemleri de dahil olmak üzere birden fazla işletim sistemini verimli bir şekilde tek bir sunucuda çalıştırmak ve 64-bit bilgi işlemin gücünden faydalanmak için ideal bir sanallaştırma yazılımıdır.

OpenVZ: Linux tabanlı, işletim sistemi düzeyinde sunucu sanallaştırma yazılımıdır. OpenVZ aynı fiziksel sunucu üzerinde birden fazla paylaşımsız ve güvenli sanal ortamlar oluşturur. Her sanal sunucu, fiziksel makine üzerinde sadece kendisi varmış gibi çalışır. Tüm sanal ortamlar birbirinden bağımsız olarak yeniden başlatılabilir ve her sanal ortamın farklı sistem kullanıcıları, IP adresleri, belleği, dosyaları, uygulamaları, sistem kütüphaneleri ve yapılandırmaları vardır.

Virtuozzo: Vps yapısı ile çalışan ,tek yönetim paneli ile tüm sunucu yönetiminin yapıldığı bu sanallaştırma yazılımını kendine özel yapısı ile dikkat çekmektedir. Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisans alımının gerekmediği, bir sanal sunucunun diğer sanal sunucunun kaynaklarını kullanmadığı, ana makinede kurulu olan tüm Windows ayalarının tüm sunucularda aktif olduğu ve tek bir anti virüs programı ile tüm sunucuların güvenliğinin sağlandığı yenilikler ile sanallaştırma yazılımları arasında öne çıkan bir yazılımdır.

Yorum Bırakın