Site icon Bora Arat Kişisel Web Blogu

Pokemon Go Rehberi

Evet, bu yazımda Türkiye’ de henüz çıkmamış olsa da indirilebilir APK ya da non-jailbreak yöntemlerle hem android, hem de iphone üzerine pokemon go yüklemek mümkün, yazının ileri bölümlerinde bu linklere yer vereceğim ve yorum olarak sorduğunuz soruları da cevaplamaya, yazıyı deneyimlerime göre elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım.

Öncelikle Item listesine göz atalım;

Türlere göre pokemon dağılımı

Başlangıç pokemonları nasıl oluyor?

Uygulamayı ilk açtığınızda klasik başlangıç karakterleri olan Bulbasaur, Charmender ya da Squirtle’dan birini yakalamanız öneriliyor. Pikachu’yu çıkarmak için de bunların hiçbirine pas vermeden ilerlemeye devam etmeniz gerekiyor.

– Oyunda hangi pokemonlar var?
Şimdilik sadece birinci nesil pokemonlar. Niantic (kurucu şirket) diğer jenerasyonları da oyuna katmaya çabalıyor beta testerların dediğine göre.

– Oyun pokemonu görmek için telefonumun kamerasını mı kullanacak?
Evet. Ama bataryadan tasarruf etmek adına bunu kapatabiliyorsunuz AR tuşundan.

– Pokemon evin içinde belirir mi?
Mümkün ama pek de mümkün değil. Aslında evin konumuna göre değişir. Ama yine de telefonu açık bırakıp 8-10dkda bir oturduğu yerden pokemon yakalayanlar varmış.

Oyunda alabileceğiniz Experience dağılımı.

Gym ve Battle’ lar:
Gymler her kullanıcının en güçlü pokemonuyla korunan bi grup pokemon yuvası gibi bişi. Bu yüzden gym’i alabilmek ve takımınızın alanı olarak ilan etmek için buradaki pokemonları yenmeniz gerekli. Siz yenene kadar da orada kalacak pokemonlar.

Peki savaşan pokemonu nasıl iyileştiricem?
Gym’i korumayı başaran pokemonun sağlığı %100’e otomatik olarak tamamlanıyor. Ataklarla yaralanan diğer pokemonlar ise pokestoplardan alacağınız revive kristali gibi potionlar kullanılarak iyileştirilebiliyor.

Pokemonumu eğitebilir miyim?
Kısa cevap: evet. CP (combat power) ve HP (hit point)’lerini stardust ve candy kullanarak artırabilirsiniz. CP için ikisi de gerekirken, evrimleşmeleri içinse çokça şeker gerekli. Yakalama/yumurtlatma candy ve stardust sağlarken, salma sadece şeker veriyor.

Maksimum CP ne kadar?
Pokemonun erişebileceği maksimum combat powerı trainer level ve pokemon türüne göre değişiyor.

Kendi gym’imi kurabilir miyim / ya da gym lideri olabilir miyim?
Kendi gyminizi kuramazsanız. Varolanlardan birini ele geçirmeniz gerekli. Gymdeki en güçlü pokemona sahip kişi de otomatik olarak lider olur.Yani en son onun pokemonuyla savaşırsınız.

Hangi takımlar var?
Team valor (kırmızı), team instinct (sarı), team mystic (mavi). Şimdilik renkleri haricinde bir farkları yok.

Gymlere en iyi saldırabilceğiniz pokemonlar (tiplerine göre)

En iyi defans pokemonları

En güçlü pokemonlar

Pokemon Go’da Ustalaşmak İçin 13 İpucu

1. Bir pokemon ele geçirirken poke topun etrafında hafif bir çember çizerseniz topa güzel bir falso verebilir ve bu sayede daha çok deneyim puanı kazanabilirsiniz.
2. Ekranın sağ alt köşesinde, yakındaki pokemonları gösteren bir simge mevcut. Buradaki ayak izi sayısı bir uzaklık ölçüsü. Az olan en yakın anlamına geliyor.
3. Poke topunu boşuna harcamayı önlemek adına, topu fırlatmadan önce bir süre topa basılı tutun ve pokemon üzerindeki halka küçükken fırlatmaya çalışın.
4. Pokemon üzerinde sarı bir halka görüyorsanız bu combat powerı (CP) yüksek bir pokemon anlamına geliyor yani yakalaması zor olabilir.
5. Seviyeniz yükseldikçe, kullanabileceğiniz poke topu çeşidi artacak ve pokemon yakalama şansınız yükselecektir.
6. Dolaşmak için zamanınız çoksa ve pokestopların yakınlarındaysanız incense kullanarak 30 dakikalığına vahşi pokemon belirme ihtimalini artırabilirsiniz.
7. Zamanınız azsa ve para harcamak istemiyorsanız lure module kullanıp pokestoplara pokemon gelmesini bekleyebilirsiniz.
8. Elinizdeki fazla pokemonları profesöre verip karşılığında poke evrim için şeker alarak pokemonlarınızı geliştirebilirsiniz.
9. Pokestoplarda bulduĞunuz yumurtaları hemen çantanızdaki inkübatöre koyun! Yumurtaların çatlama süresinin enderlik derecesine göre farklı ve yürümenizle doğru orantılı oldugunu unutmayın.
10. Pokemonları türüne göre alanlarda avlamanız daha kolaydır. Su pokemonlarını göl çevrelerinde bulabilirsiniz mesela.
11. Oynarken kamerayı kapatma özelliği mevcut. Ekranın sağ üst köşesindeki AR (Augmented Reality) butonuna tıklayabilirsiniz.
12. Bataryanız hızlı mı bitiyor? Pilinizin hemen tükenmemesi için ayarlardan battery saver’I işaretleyebilirsiniz.
13. Ölen ya da yaralanan pokemonunuzu pokestoplardan alacağınız revive kristali ile canlandırabilirsiniz.

Seviyelere göre yakaladığınız pokemonların verdiği stardust ve candy puanları.

Az bilinenler konular:

Yumurtalardan kilometrelere göre çıkabilecek pokemonlar

Atladığınız seviyeye göre, seviye sonunda düşecek item’ lar.

Bütün Pokestopları Görmek

– Ingress diye 2011 yapımı bir oyun var. Bu oyun pokemon go ile aynı şirketten (Niantic) çıkma.
– Niantic’in kurucu eski google çalışanı. Google earth’ün zamanında satın aldıgı keyhole’un kurucularından aynı zamanda ve öncesinde google maps’e de el atmış biri.
– İşte bu oyunun fedaileri şu anki pokestopların ve gymlerin atası. Onların oyundaki portallar için oluşturduğu veri havuzundan geliyor pokemon go verileri de.
– Oyunun başlarında ingress’tekiler, tarihi eserler, sanat eserleri vb. portal olmasını istedikleri yerleri google’dan lokasyon bazlı olarak bu veri havuzunda etiketlemişler.
– Yollanan 15m veriden 5m kabul ediliyo. oyundaki en popüler lokasyonlar şu an pokemon go’da gym olarak kullanılıyor. diğerleri de pokestop oluyor.
– Etiketlenen verilerdeki yer bilgisi, iklim, bilgi örtüsü, toprak ve kaya çeşidine kadar olan bilgiler, çeşidine göre pokemonların belirmesini sağlıyor.
– Peki ingress’teki verileri pokemon go için nasıl kullanabiliriz?
– Öncelikle cep telefonunuza ingress oyununu indiriyorsunuz, hesap oluşturuyorsunuz ve söylediğim haritaya gidiyorsunuz. bilgisayardan da bakabilirsiniz. biraz yavaş yükleniyor. bulunduğunuz yere doğru yakınlaştırmak için biraz bekleyin.
– Sonrasında ekranda küçük noktaları yani ingress portallarını göreceksiniz. bu portallar bir şekilde pokemon go’da gym ya da pokestop olarak kullanılıyor. kolay gelsin!

Powe up yaptığınızda en yüksekten en düşüğe combat power veren pokemonlar.  

Yaşam alanlarına ve bölgelere göre çıkan pokemon türleri

 Açık bir Gym ele geçirmek için:

1. Gri renkteki Gym’e yürüyün.
2. Gym’e girmek için dokunun.
3. Ekranın alt kısmında bulunan “Add Pokemon” kısmına tıklayın.
4. Gym’e koymak için Pokemon seçin.

Her Gym’e sadece bir Pokemon koyabilirsiniz. Pokemonunuz Gym’deki bir savaşta yenilmediği sürece koleksiyonunuza geri dönemez, bu yüzden dikkatli seçin!

20 saate bir size, 10 gold ve 500 stardust verecektir.

Battle lara 6 pokemon ile girebiliyorsunuz dolayısı ile 6 pokemonun CP sine göre karşıdakini yenip yenemeyeceğinizi hesaplamalısınız.

GYM levelları ne kadar fazla ise o kadar kişi barındırıyor

1 gym i ele geçirmek içn gym içerisindeki herkesi yenmelisiniz, bu yüzden ne kadar az kişi o kadar kolay lokma diyebilirim.

Rakip Gym’lerde Pokemon savaşları için:

1. Karşı takım tarafından kontrol edilen Gym’e yürüyün.
2. Gym’e girmek için dokunun.
3. Savaş için 6 Pokemon seçin.
4. Savaşa başlamak için “Glove” tuşuna dokunun.

Savaşa girdiğinizde 3 yoldan 1’ini kullanabilirsiniz:

1. Hızlı Saldırı “Fast attack”
– Pokemonun hızlı bir saldırı yapması için Pokemona dokunun.
– Hızlı saldırılar özel saldırı miktarınızı arttırır.

2. Saldırıları Engelle “Dodge attacks”
– Saldırıları engellemek için sağa veya sola kaydırın.

3. Özel Saldırı “Special attack”
– Özel saldırı miktarınız yapılabilir seviyeye ulaştığında Pokemona özel saldırı yapması için uzun süre basılı tutun.
– Özel saldırılar yüklü miktarda hasar verebilir.

Her Pokemonun HP “Hit Point” adlı savaş sırasında azalabilen can değeri vardır. Pokemonun HP’si tükendiğinde Pokemon bayılır. Bütün Pokemonlarınızın HP’si tükendiğinde savaş biter.

Sık sorularn sorular: (Bu bölümü gelen sorulara göre güncelleyeceğim)

Evolve puanlarına göre pokemonlar

Pokemon türlerine göre üstünlük kıyaslaması;

Ateş pokemonları

Su pokemonları

Elektrik pokemonları

Çimen pokemonları

Toprak pokemonları

Kaya pokemonları

Uçan pokemonlar

Psychıc pokemonlar

Böcek pokemonlar

Dövüş pokemonları

Buz pokemonları

Hayalet pokemonlar

Zehir pokemonları

Ejderha pokemonlar

Çelik pokemonlar

Normal pokemonlar

Karanlık pokemonlar

Pokemon GO PokeStop ve Gym Talebi Nasıl Yapılır

Pokemon GO’da Pokestop ve Gym talebi yapmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. Oyunun bazı noktalarda hiçbir Gym ve Pokestop yoksa Niantic’e bunun hakkında istekte bulunabilirsiniz. Değerlendirme sürecinde , eğer o çevrede hiçbir oyuncu alanı yoksa, oyuncu sayısına göre değerlendirerek sonuç hakkında bildirim yapıyorlar. Yapılan taleplere göre değerlendirildiği zaman, oyuncu sayısı yüksek olan noktalardan gelen talepler kesinlikle kabul edilmektedir. O  çevrede ne kadar fazla oyuncu talepde bulunursa şansınız o kadar artar.

Yapımcılar tarafından yapılan açıklamaya göre bu isteklere ortalama 2-3 hafta içinde cevap vereceklerini belirtiyorlar. Oyunun ilk etapta bu kadar ilgi çekmesi ve yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını düşünürsek, cevap süreleri biraz uzayabilir fakat bu süre içinde olumlu yada olumsuz bir dönüş olacağını düşünüyoruz. Pokemon go hakkında merak edilen tüm bilgiler için sitemizi kullanabilirsiniz.

4.9
User Review
5 (6 votes)
Exit mobile version