2014-12-26 11-49-30 google.jpg (3600×1500) - Google Chrome

Google link reddetme aracı aslında Google tarafından sitelerin güvenliğini sağlamak amacı ile oluşturulmuş bir araçtır. Bu araç çıktığında Negatif Seo çalışmalarına karşı sitelerimizi koruyabileceğimiz güvenlik yöntemi olarak da kabul gördü.

Google link reddetme aracı sitenize gelen bağlantıların hangilerinin sizin isteklerinizin dahilinde olduğunu, hangilerinin ise yapay ve negatif seo çalışmaları üzerinden sitenize zarar verebileceğini sunabilme imkânı tanıdı.

Örneğin rakip siteniz sizinle alakasız, kalitesiz ve arama motorları tarafından kural ihlali sayılabilecek anchor textler üzerinden sitenize referans noktaları oluşturdu ise sizin bu linkleri reddetmek için önce tespit etmeniz ardındansa Google Link disallow tool üzerinden Google bünyesine bildirmeniz gerekmektedir. Dilerseniz Google’a bizimle alakası bulunmayan backlinkleri sunabilmek için nasıl kötü ve kalitesiz bağlantıları tespit edeceğimizi aktaralım.

Sitenize gelen backlinklerin geliş nedeni iki farklı yola sahiptir. Birincisi sizin tarafınızdan oluşturulmuş diğeri ise doğal yollardan ortaya çıkan backlinklerdir. Referans noktalarını değerlendirebileceğiniz kriterlere geçelim.

Google Link disallow tool

Site yaşı: Tarafınıza gelen bağlantının sahibi olan sitenin yaş durumu oldukça önemlidir. Eğer ki geçmişi çok eskiye dayanmıyor ve bulunduğu alanda bir otoriteye sahip değil ise link reddetme aracına eklemeniz için sizi bekliyor demektir.

İllegal İçerik: Özellikle Negatif seo çalışmalarında oluşan ve yasa dışı sitelerden alakasız kelimeler aracılığı ile gelen backlinklerinizi de Google Link reddetme aracına göndermek üzere hazırladığınız not defterine vakit kaybetmeden ekleyin.

Domain Otoritesi: Domainin otoritesi birçok backlink analiz aracında ücretsiz olarak gösterilmektedir. Eğer ki 100 üzerinden değerlendirmede 50 ve altı bir güce sahipse silebilirsiniz.

Whois Siteleri: Bazı whois siteleri yapılan sorgulamalar dâhilinde siteniz için bir sayfa oluşturarak sitenize bir backlink olarak yansımaktadır. Bu whois sitelerinin de değerlerine bakaran düşükse silmenizde yarar vardır.

Spam Siteler: Tamamen spam amacı ile kurulmuş sitelerden gelen bağlantılar veya geçmişte siteniz için yaptığınız/yaptırdığınız zararlı çalışmalar da backlink analizlerinizde penaltı statüsünde gözükebilmektedir.

PR Değeri Düşük Siteler: Pr değerleri 3 ve altı siteler veya feka pagerank barındıran siteler genellikle penaltıya düşen (tehlikeli backlinkler) backlinkler için önemli bir faktör oluşturmaktadır.

Aşağıdaki görselde seoprofiler aracı tarafından backlinklerimizi analiz ettik ve sorunlu olan linklerimizi önümüze sermesini sağladık. Referans noktalarınızı anlaşılır bir şekilde öğrenmek istiyorsanız size tavsiyemiz Seoprofiler veya Seo Spy Glass kullanmanızdır.

GOOGLE LİNK REDDETME ARACI KULLANIMI

Zararlı olan backlinklerinizi tespit ettiniz şimdi ise bunlardan kurtulmaya ve siteniz ile ilişkisini kesmeye geldi. Zararlı gördüğünüz backlinklerinizi her 1 tanesi 1 satırda olacak şekilde .txt uzantılı bir not defterine alt alta yapıştırın.

Eğer ki zararlı backlinkinizin bulunduğu siteden gelen tüm bağlantıları reddetmek istiyorsanız not defterinde sadece ana domain adını bırakmanız yeterlidir. Bu sunduğunuz bilgi oradan gelmiş veya gelecek olan tüm bağlantıların da önüne geçmektedir.

Google Link Reddetme Aracına (Google Disavow Links Tool) aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links

google-link-reddetme
Hazırlamış olduğunuz .txt uzantılı zararlı backlinklerinizden oluşan not defterini ilgili sitenizi seçtikten sonra upload ederek gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz backlinklerin arama motorları dizinine yansıması 10-60 gün arasında sürmektedir.

1 Yorum

Yorum Bırakın