Site icon Bora Arat Kişisel Web Blogu

Halkidiki Gezi Rehberi – En İyi Noktalar

Yunanistan’ın kuzeyinde, Ege Denizi’nin berrak suları ve güzel plajları ile çevrili Halkediki Yarımadası hem doğa tutkunlarına hem de tarih meraklılarına hitap eden bir tatil kenti.

Bu yazımda Halkediki’nin özellikle Kallithea bölgesinde gidilmesi ve gezilmesi gereken yerlerden, eğlence ve gece hayatından bahsetmek istiyorum. Ama öncelikle fazlasıyla zaman kaybettiğimizi düşündüğüm yolculuk kısmından başlayalım;

İstanbuldan (anadolu yakası) yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuk arından Pazarkule sınır kapısına ulaştık. Sınır kapılarındaki anlık yoğunluk oranınını şı Instagram adresinden anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Yolculuk ve saat konusunda bu sizin için en kritik kararlardan biri olacaktır.

Eğer araçla yoka çıkıyorsanı yeşil sigorta yaptırmanız gerekiyor. Araç dışında yine kendiniz için de yurt dışı çıkış harç pulu almalısınız, herhangi bir online bankacılık sistemi üzerinden harçpulu ödemesi yapabilirsiniz.

Halkidiki’ye Arabayla Ulaşım:

Haftasonu hangi saat olursa olsun yunanistana geçiş gerçekten yoğun. Biz ipsala yerine pazarkule sınır kapısını tarcih ettik. Yaklaşık 2 saat kadar Türkiye sınırından çıkmak için sıra bekledik. Pazarkule gümrük kapısından 200 mt sonra sizi yunanistan Sınır kapısı karşılıyor orada da yaklaşık 4 saatlik bir bekleme süresi sonrası toplamda 6 saatte sınırdan geçebildik. Yukarıda da bahsettiğim gibi sınır kapısı seçimi özellikle yaz döneminde yolculuk planlıyorsanız gerçekten kritik

İlk durağımız salih ustanın yeri, Selanik yönünden Dedeağaç’a gelmeden otobana 15km lik mesafede güzel salaş bir restoran. Etler müthiş lezzetli, garsonların ilgisi alakası hizmet baya iyi. Oğlak tandır ve kuzu kokoreç yeme fikrimiz vardı fakat kalmadığı için kuzu kaburga söyledik. Eğer seviyorsanız mutlaka kuzu tandır ve kokoreçi denemelisiniz. Ek olarak babak kızartması da mutlaka denenmeli, işletme sahibi ve çoğu çalışan türk dolayısı hiçbir yabancılık çekmiyorsunuz.

Sonraki durağımız Kassandra, harita üzerinde en solda yar alan yarımada.  Kassandra bölgesi, özellikle gece hayatıyla ünlü, hareketli ve tavernalarla dolu bir atmosfer sunuyor. Diğer yarımadalarla kıyaslandığında, burada turish yoğunluğu çok daha fazla. Yaklaşık 4 saatlik yolculuk ardından otele uğraşıyoruz. Otobandan sonraki yol gidiş geliş olduğu için dikkatli sürmekte fayda var. Sınır kapısı ile birlikte toplam süremiz maalesef 12 saat sürüyor.

Kassandra bölgesi halkediki nin en hareketli yerlerinden biri, gece 4:00 e kadar açık mekan bulabilirsiniz. Buna yazının ilerleyen bölümlerinde değineceğim. Ama ilk günümüz pazar olduğu için beach bulmakta hayli zorlandık. Saat sabah 11:00 olmasına rağmen hemen her beach doluydu. Eğer denize girmek için beach clubları tercih edecekseniz mutlaka 1 gün önceden telefonla rezervasyon yapmanızı öneririm. 11:00 dan sonra rezervasyonlar otomatik iptal oluyor. Hafta içi gidiyorsanız rezervasyona gerek yok.

Bach clublar genelde Pefkochori bölgesinde konumlanmış. Kassandra dan araba ile 25dk da ulaşabiliyorsunuz. Beach clublar hakkında da kısa kısa bilgiler paylaşmak istiyorum

Faros beach club 7/10

İlk gün yer bulamadığımız için burayı tercih ettik. Giriş ücreti ve harcama limiti bulunmuyor. Çalışanlar güler yüzlü ve fiyatlar uygun. Gün içerisinde elektronik müzik çalan ama ailelerinde tercih ettiği bir yer. Tek eksi yanı, mekanın tuvaleti yok, seyyar tuvaletler mevcut. Bölgede altyapı olmadığı için böyle bir çözüm bulmuşlar. Duş alamdan rahat hissedemiyorsanız tercih etmeyin derim. Onun dışında bir eksiklik hissetmedik.

Elephant beach club. 9/10

Bölgedeki en popüler beach club. Atmosferi güzel, egzotik bir havası var. kalite olarak diğer beach lere göre bir tık yüksek ama fiyarlar aynı. Tüm gün yüksek sesli müzik dinlemek istemiyorsanız arka sıraları tercih edebilirsiniz. Giriş ücretsiz, Kişi başı 20 euro harcama limiti bulunuyor. 17:00 dan sonra herhangi bir ücret ödemeden beach i kullanabiliyorsunuz. Denizin girişi küçük çakıllardan oluşsa da 2mt sonrası kum ve deniz tertemiz. Kokteyller başarılı, yemek için tabak posiyonları da büyük. Benim en bölgede en sevdiğim beach club oldu.

Glarokavos beach bar 8/10

Yine pefkohori bölgesinde yer alan popüler bir beach club. Merak edenler için giriş ve otopark ücretsiz, kişibaşı harcama limiti 20€. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu güzel bir sahil. Kokteyller ve yemekler gayet lezzetli, çalışanlar da son derece ilgili. Hafta sonu mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Halkidiki Mutfağı ve Restoranlar

Araçla gezerken denk geldiğimiz güzel yerlerden biri de Afitos. Restoranda yer bulamayınca şans eseri yolumuz buraya düştü. Eski datça ya da alaçatı havası olan tatlı bir kasaba. Görece biraz kalablık ve haftasonları park sıkıntısı olabiliyor. Kasabanın girişinde ücretsiz büyük park alanını kullanarak 200mt yürümek çok daha mantıklı, yazlık tatil beldelerinden pek bir farkı bulunmasa da yemek yiyebileceğiniz bir çok alternatif var. Yemek yediğimiz birkaç restoran ismini de aşağıya bırakıyorum, yolunuz düşerse tercih edebilirsiniz.

Oceanides 8/10

Denizi yukarıdan gören hoş bir restoran, çalışanlar ilgili, deniz ürünleri ve mezeler olduça lezzetli, fiyatlar ise ortalama diyebilirim. Erken gelir ya da önceden rezervasyon yaptırırsanız deniz manzaralı masa bulabilirsiniz.

Strouboulis 7/10

Kasabanın biraz iç kısımlarında kalsa da yemekleri gayet lezzetli bir restoran. Giderdeniz mutlaka füme uskumru ve ızgara karidesi denemelisiniz. Fiyatlar neredeyse diğer yerlerle aynı, sadece servis biraz yavaş, çalışanlar güler yüzlü ve ilgili

Kyma Restoran 6/10

Denediğimiz her şey oldukça lezzetliydi fakat sazlıkların olması ve çok fazla sivri sinek olması nedeniyle rahatsız olduk. Yaz aylarında ziyaret edecekseniz mutlaka yanınıza bir koruyucu sprey almanızı öneririm.

Ouzeri Tsapari 10/10

Kassandra yarımadasında en beğendiğimiz restoran oldu. Yol kenarında olması dışında her şey çok güzel, yemekler ve mezeler oldukça lezzetli, eğer akşam saatlerinde gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Halkidiki Gece Hayatı

Gece hayatı olarak en hareketli yer Kassandra bölgesi fakat eğlence, her tarz müziğin çaldığı görece popüler gece kulüplerinin ötesine geçmiyor. Bu gece kulüplerini istanbul’dan örnekle Oligark, Dorock ya da XLarge gibi düşünebilirsiniz fakat kalite olarak çok daha düşük segmentte.  Angels Club, Ahoy Club, Pearl club, King Sizi, Markiz tercih edebileceğiniz gece kulüplerinden bazıları. Müzik olarak Rnb, Elektoronik ve Pop müzik çalsa da ilerleyen saatlerde bizde olduğu gibi onlar da halaya bağlıyorlar.

Benim tavsiyem Eden Of Shaka’yı deneyebilirsiniz. Görece diğer gece kulüplerine göre daha modern. Bazı dönemlerde büyük DJ’lerin etkinlikleri olabiliyor, biz ayrıldıktan 2-3 hafta sonra Mahmut Orhan burada çıkıyordu, eğer böyle bir etkinliğe denk gelirseniz şanslısınız diyebilirim.

 

 

Exit mobile version