Site icon Bora Arat Kişisel Web Blogu

Aylık 1€’ Ücretle Kendi VPN Servisinizi Kullanın

open VPN kurulumu 2018

Piyasada bir çok ücretli / ücretsiz VPN hizmeti bulunsa da, bu hizmetlerin çoğunda ya yavaşlık sorunu yaşanıyor ya da aylık ücretleri çok pahalı. Tarayıcı üzerinde add-on olarak kullanığınız Windscribe, Opera, Zendmate gibi aşırı yavaş servisler her ne kadar engelleri aşsa da, bazen sitelere girmek için dakikalarca beklemek zorunda kalabiliryorsunuz.

Bu gün sizlere hem engelleri aşmak hem de güvenlik problemlerin çözümü için Open VPN kurulumunu anlatacağım.

Neden OpenVPN?

OpenVPN kaynak kodları tamamen açık olan (GNU GPL ) karşılıklı doğrulama teknolojileri kullanan bir VPN sistemidir. Açık kaynak kodu yapısı ile birçok farklı kişi ve kurum tarafından sürekli olarak geliştirilmekte ve denetlenmektedir. Ardında farklı yazılım engelleri ve kısıtlamalar yoktur. Birçok VPN tünel protokollerine kıyasla birçok farklı doğrulama biçimine sahiptir ve bizim yaptığımız kurulumda tek bir dosya içinde tüm gerekli sertifikaları barındıracak biçimde pratik bir kullanıma kullanıcı adı ve parola girişi olmadan da izin vermektedir.

Aylık 1€’ya VPN Serverınız olsun

VPN hizmeti kullanabilmek için öncelikle bir yurtdışı sunucuya ihtiyacınız olacak. Bunun için size https://www.arubacloud.com‘u önerebilirim.  Aylık 1 euro olan plan ile 100 Mb üzerinde bir bağlantı hızı yakalayabilirsiniz. İtalya ve Çek Cumhuriyeti DC’lerinde VDS aylık ücreti şu an için 1 euro, Almanya ve Fransa için 2.6 euro fakat İtalya sunucusu gayet hızlı. Kurulum için  Centos 7 almanız yeterli olacaktır. Not: İlk aktivasyon işlemi 12 saat sürebiliyor.

Kurulum Adımları

Sunucu gereksinimleri:

Sunucumuza root girişi yaptıktan sonra istediğiniz dizin üzerinde kurulum yapabilrisiniz.

Ardından aşağıdaki  betiği çalıştırıyoruz:

Çıktı aşağıdaki gibi olmalıdır

Ardından ise hangi port üzerinden bağlantı kurulacağını soracaktır.  Varsayılan ayar olarak 1194 görünür ama ülkemizdeki yasakları düşündükçe bu port numarasını değiştirmenizi öneriyoruz.  Örneğin 12465 gibi bir değer verebilirsiniz. Sunucunuzda bir de SSH sunucusu çalışıyorsa (varsayılan port 22) ondan başka herhangi bir portu kullanabilirsiniz.

Son adımda kullanıcı adı sorulacaktır, kendinize özel bir kullanıcı adı yazabilirsiniz.

Bu işlemin arından kurulum yaptığınız dizin altında kullanıcı adınız ile .ovpn dosyası oluşaracaktır. Filezilla vb. bir program ile sunucunuza sFtp bağlantısı kurarak bu dosyayı masaüsütünüze alabilirsiniz.

Kullandığınız işletim sisteminze göre https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html adresten open vpn yazılımını bilgisayarınıza indirerek, file > import seçeneğinden sunucu üzerinde oluşturduğunuz ovpn dosyasını içeri aktarabilir, connect adımı ile VPN bağlantısı sağlayabilirsiniz.

Open VPN Yeni kullanıcı ekleme

yukardaki komut ile karşınıza gelen seçeneklerden  Create new user  seçeneği üzerinden farklı kullanıcılar oluşturabilirsiniz.

Dilerseniz sunucu güvenliği için SSH portunuzu değiştirebilirsiniz.

Port 22 yazan bölüme farklı bir port numarası yazmanız yeterli olacaktır.

Sunucunuzu koruma altına alın

Kullanmadığınız portları kapatmak için suncunuza ufw kurabilirsiniz.

ufw status verbose  ile kurallar tablosunu inceleybilir,  ufw allow 9999/udp komutu ile 9999 yazılan yere kendi oluşturduğunuz VPN portunu yazarak izin verebilirsiniz.

ya da disable komutu ile etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz.

 Konuya yorum yazarak mail adresinizi bırakabilr, 1 haftalık ücretsiz test VPN servisini kullanabilirsiniz. 
5
User Review
5 (3 votes)
Exit mobile version